Valitse ruokailijaryhmä:

Valitse ajanjakso:
PDF


Huom! Vain sopivat ateriat näytetään valittujen ruokavalioiden perusteella
ke 24.4.2024
Aamupala keskitetty
Kaurahiutalepuuro L, M, K, MU, EI-KALA , Mustikkamehukeitto L, M, G, K, MU, EI-KALA , Oltermannijuusto L, G, MU, EI-KALA , Jääsalaatti L, M, G, K, MU, EI-KALA
Lounas
Mango-broilerikastike L, M, G, MU, EI-KALA , Tumma riisi L, M, G, K, MU, EI-KALA , Papu-porkkanasekoitus L, M, G, K, MU, EI-KALA , Kiinankaali-persikka-retiisisalaatti L, M, G, K, MU, EI-KALA
Välipala
Talon pikkupulla L, M, K, MU, EI-KALA
Päivällinen
Jauhelihakeitto L, M, G, MU, EI-KALA , Tomaattiviipale L, M, G, K, MU, EI-KALA , Mustikkakiisseli L, M, G, K, MU, EI-KALA

Potilasruokailu

Vuodeosastopotilaille tarjotaan viisi ateriaa päivässä. Sairaalassa tarjottava ruoka suunnitellaan sairaalaruokasuosituksen mukaisesti. Perusruokavalio sopii useimmille potilaille sellaisenaan, kuten esimerkiksi diabeetikoille ja sydänpotilaille. Ravitsemuksellisesti täysipainoinen ruoka edistää hoidon onnistumista ja nopeuttaa toipumista. Riittävä syöminen ja juominen on tärkeää, vaikka ruoka ei aina sairaana ollessa maistuisikaan.

Tulohaastattelun yhteydessä selvitetään ruokavalio. Ruokailuun liittyvistä asioista, kuten mahdollisista erityisruokavalioista, ruoka-aineallergioista tai muista ruokailun toteuttamiseen liittyvistä asioista on hyvä kertoa tulohaastattelun yhteydessä. Osaston henkilökunta tilaa ruoan sairaalan ruokapalvelukeskuksesta tulohaastattelun tietojen perusteella. Tarvittaessa ruokatilausta voidaan muuttaa.

Kaikilla aterioilla tarjotaan leipää, levitettä ja ruokajuomaa.
Some-linkit ja RSS-feedin tilaus


Lisätiedot
L
  -   Laktoositon (käytössä kouluilla ja päiväkodeilla)
M
  -   Maidoton
G
  -   Gluteeniton (sisältää gluteenitonta kauraa ja gluteenitonta vehnätarkkelystä)
K
  -   Kasvis+maito+muna
MU
  -   Kananmunaton
EI-KALA
  -   Kala-allergia
   -   Sisältää satokauden tuotteita