Viitasaaren, Pihtiputaan, Joutsan sairaala

Valitse ajanjakso:
PDF


Huom! Vain sopivat ateriat näytetään valittujen ruokavalioiden perusteella
ma 31.3.2025
Aamupala
Ruishiutalepuuro L, M, K, MU, EI-KALA , Mansikkatuoresose L, M, G, K, MU, EI-KALA , Edamjuusto L, G, MU, EI-KALA
Lounas
Broilerilasagnette L, MU, EI-KALA , Kukkakaali-parsakaali L, M, G, K, MU, EI-KALA , Kiinankaali-ananas-kurkkusalaatti L, M, G, K, MU, EI-KALA
Päiväkahvi 2
Pullapitko L, EI-KALA
Päivällinen
Kalakeitto L, G L, G, MU , Tomaattiviipale L, M, G, K, MU, EI-KALA , Karhunvatukkakiisseli M, G L, M, G, K, MU, EI-KALA
Iltapala
Puolukka-grahampuuro L, M, K, MU, EI-KALA , Keittokinkku L, M, G, MU, EI-KALA

Potilasruokailu

Vuodeosastopotilaille tarjotaan viisi ateriaa päivässä. Sairaalassa tarjottava ruoka suunnitellaan sairaalaruokasuosituksen mukaisesti. Perusruokavalio sopii useimmille potilaille sellaisenaan, kuten esimerkiksi diabeetikoille ja sydänpotilaille. Ravitsemuksellisesti täysipainoinen ruoka edistää hoidon onnistumista ja nopeuttaa toipumista. Riittävä syöminen ja juominen on tärkeää, vaikka ruoka ei aina sairaana ollessa maistuisikaan.

Tulohaastattelun yhteydessä selvitetään ruokavalio. Ruokailuun liittyvistä asioista, kuten mahdollisista erityisruokavalioista, ruoka-aineallergioista tai muista ruokailun toteuttamiseen liittyvistä asioista on hyvä kertoa tulohaastattelun yhteydessä. Osaston henkilökunta tilaa ruoan sairaalan ruokapalvelukeskuksesta tulohaastattelun tietojen perusteella. Tarvittaessa ruokatilausta voidaan muuttaa.

Kaikilla aterioilla tarjotaan leipää, levitettä ja ruokajuomaa.

Kaikki käyttämämme tuore liha on kotimaista.
Some-linkit ja RSS-feedin tilaus


Lisätiedot
L
  -   Laktoositon
M
  -   Maidoton
G
  -   Gluteeniton (sisältää gluteenitonta kauraa ja gluteenitonta vehnätärkkelystä)
K
  -   Kasvis+maito+muna
MU
  -   Kananmunaton
EI-KALA
  -   Kala-allergia
   -   Sisältää satokauden tuotteita